INVITAȚIE

Distinși Colegi și Prieteni,

Sunt onorat și fericit să vă anunț că și în anul 2021 vom continua tradiția și vom organiza ediția a III-a a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne din România, în perioada 12-16 octombrie 2021, manifestare științifică organizată sub patronajul Societății Române de Neurochirurgie.

Principalii parteneri științifici sunt: Academia de Științe Medicale din România, Academia Română, Societatea Română de Neurooftalmologie, Societatea de Neurologie din România, Societatea Română de Oftalmologie, Societatea Română de Glaucom, Societatea Română de Cataractă și Chirurgie Refractivă, Societatea Română Retina, Societatea Română de Chirurgie Oculoplastică, Societatea Română de Strabologie și Oftalmopediatrie, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, Societatea Română de Anatomie, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Asociația Bridging Eastern and Western Psychiatry România, Ateneul Național din Iași, Sanitas România, Asociația Română de Radiologie Dento Maxilo Facială, Asociația Română de Algeziologie Intervențională, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, Asociația de Luptă Împotriva Bolii Parkinson, Grupul AntiParkinson Laleaua Iașiului și Centrul Nord Est Carpatic de Epilepsie, Suceava.

Știința nu ia pauză indiferent de vremuri. Viata ni s-a schimbat mult și continuă să ni se schimbe. Am devenit mai solidari și așa trebuie să rămânem. Principala problemă a lumii de azi este aceea a adaptării la noile vremuri.
Prin urmare, tematica generală propusă a Congresului Național de Neuroștiințe Moderne pentru anul 2021, va fi: “Neuroștiințele. Provocări și controverse în vremuri de pandemie”. Subiectele Congresului de Neuroștiințe vor acoperi întregul domeniu al neuroștiințelor și vor pune accentul pe ultimele progrese din fiecare domeniu: neurochirurgie; oftalmologie; neurooftalmologie; neurologie; neuroradiologie și radiologie intervențională; neurorecuperare medicală; urgențe neurochirurgicale; traumatologie; neuroanatomie patologică; neuroanestezie; psihologie și psihiatrie, diverse).

Pandemia de COVID-19 a transformat spațiul virtual într-o nouă realitate care poate compensa momentan restricțiile impuse întâlnirilor în persoană, față în față, transformând Congresul Național de Neuroștințe Moderne din România într-o experiență atractivă online.
Personalități de marcă din domeniul neuroștiințelor vor fi alături de noi toți și în acest an pentru a ne împărtăși cu generozitate din experiența lor, întregul eveniment dorind a fi un dialog viu menit să clarifice diverse teme de discuție specifice neuroștiințelor în vremuri de pandemie.
În acest an, CNN (Congresul Național de Neuroștiințe) va marca o nouă premieră absolută. Dacă în 2020 am experimentat cu succes prima ediţie 100% online a evenimentului nostru, în acest an ne propunem, tot în premieră, o formulă de organizare hibrid, prin care ne dorim să valorificăm atât avantajele unui eveniment on-line, cât şi pe cele ale manifestărilor tradiţionale, on-site.
Manifestarea din acest an se va desfasura într-un format hibrid, mixt: on-line (va urma reţeta de organizare online de la ediţia precedentă) și on-site (un număr limitat de persoane vor putea participa fizic la eveniment). Evident că participarea on-site va respecta reglementările în vigoare, dar şi norme suplimentare de siguranță pentru că sănătatea are prioritate absolută.

Sperând că vom reveni cât mai repede la normalitate, vă invităm să fiți alături de noi mai cu seamă în acest an. Ne dorim ca acest eveniment să reprezinte un moment bun și un prilej optim pentru schimbul de cunoștințe, care să genereze noi idei, concepte, strategii și abilități practice în domeniul Neuroștiințelor.

Evenimentul va fi creditat cu 30 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.
Congresul Național de Neuroștiințe Moderne din România se adresează medicilor neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, recuperare medicală, ortopezi, psihologi, radiologi, infecționiști, specialiști UPU, ATI, anatomie patologică, studenți, tineri medici precum și altor profesioniști din domeniul sănătății, cu un interes special în domeniul neuroștiințelor care doresc să se informeze în ceea ce privește noile abordări științifice din neuroștiințe.
Vă invităm să ne fiți alături în organizarea acestui eveniment, diseminând această informație către toate persoanele interesate.
Vă invităm să participați cu lucrări proprii și noutăți, atât pentru a face cunoscute ultimele achiziții în domeniu, cât și pentru a deschide ochii tinerilor rezidenți asupra domeniilor fascinante ale neurochirurgiei, neurologiei, oftalmologiei și neuro-oftalmologiei, neuro-radiologiei și radiologiei intervenționale, pentru a-i atrage spre acestea.
Evenimentul reprezintă o confirmare că orașul Iași a devenit un adevărat Centru de Excelență în domeniul medical și încă o dovadă că NEUROȘTIINȚA & NEUROEXCELENȚA sunt preocupări constante la Iași.
Nu uitați să marcați în calendarul activităților dumneavoastră zilele de 12-16 octombrie 2021, ca fiind ocupate cu sesiunile științifice ale Congresului Național de Neuroștiințe din România.
REUȘIM NUMAI ÎMPREUNĂ!
Cu aleasă prețuire,
Conf. Univ. Dr. Lucian EVA, Președinte CNN 2021